2012. március 7., szerda

Zöldbableves



Hozzávalók:


kb. 25 dkg zöldbab
2 gerezd fokhagyma
pár csipet vegeta 
1 kisebb csomó petrezselyemzöld vagy kapor
1 kis doboz tejföl

1 bő teáskanál Piros Arany
citromlé vagy ecet ízlés szerint
kb. 1 teáskanál cukor
1 kanálnyi vaj

só, liszt


Az aprított fokhagymát megfuttatom a vajon. Hozzáteszem a zöldbabot. Sózom, vegetázom, és öntök rá olyan decinyi vizet. Fedő alatt puhára párolom. Hozzáteszem a felaprított petrezselymet, felöntöm bőven vízzel, és forralni kezdem. A tejfölt elkeverem egy csapott kanál liszttel és a paprikakrémmel. Ha kezd forrni a leves, leveszek belőle 4-5 kanálnyit és elkeverem a habarással, majd beleöntöm a levesbe, és kissé besűrítem vele. Ha kell, még utánsózom, citrommal, kis cukorral ízesítem.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...