2012. március 26., hétfő

Kapros zöldbableves



Hozzávalók:

20 dkg zöldbab
2 közepes krumpli
1 kisebb fej hagyma
1 csirkemell
1 csokor kapor vagy 3 evőkanál szárított
1 kis doboz tejföl
1 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál Piros Arany
fél citrom leve
1 evőkanál cukor
só, olaj, vegeta

A hagymát felkockázom, és kevés olajon megpárolom. Hozzáadom a babot és a kockázott krumplit. Sózom, vegetázom, felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi. Mikor félig puha, hozzáadom a kockára vágott mellet és megszórom a felaprított kapor felével. Mikor kész a leves, felöntöm még nagyjából 2-3 deci vízzel. A tejfölt egy habverő segítségével símára keverem a liszttel és a pritaminnal, majd beleöntöm a levesbe. Hozzáadom a maradék kaprot és rottyantok rajta egyet. Cukorral, citrommal ízesítem.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...