Hozzávalók (2 x 28-32 cm vékony pizzára):
6 nagyobb fej csiperke
6 kisebb fej hagyma
15 dkg sajt
6-8 dkg juhtúró
1 kisebb konzerv paradicsompüré
só, cukor
kakukkfű vagy oregano
olaj
A tésztát elkészítem a leírtak szerint. Nagyon puha lesz, de nem szabad utánlisztezni! Csakis olajjal dolgozok mikor belenyomkodom a formába. (Igazság szerint már régóta inkább piteformában sütöm, mert nem ragad bele a lyukakba.) Viszont egy nagyon klassz kis vékony, ropogós pizzát kapok.
A paradicsompüréhez adok kétszeres vizet, kiskanálnyi olajat, sót, cukrot, pici kakukkfüvet. Megkenem vele a tésztát. Némi sajtot reszelek rá a nagylyukún, majd jön a felszeletelt gomba és a hagyma. Sózom, reszelt sajtot szórok rá. Legvégül a juhtúrót morzsolom el a tetején. (Nem szabad túl sokat, mert erős az íze, és inkább fűszerként funkcionál!) Megszórom kakukkfűvel. 180 fokon, előmelegítve, nagyjából 20 perc alatt sül pirosra.