Hozzávalók:
1/2 kg túró (nem túl finom, inkább gurulós)
3 tojás sárgája
2 tojás fehérje
2 dl gríz
5 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
pici só
zsemlemorzsa
cukor
olaj
A túrót elkeverem a tojássárgákkal, 3 kanál cukorral, pici sóval, a citromhéjjal és a grízzel. Egy jó órát állni hagyom. A tojásfehérjéből és két kanál cukorból kemény habot verek. Ha összedagad a túró a grízzel, kiveszem a hűtőből és óvatosan elkeverem a fehérjével. Gombócokat formázok, és bő, forrásban lévő és kissé sós vízben megfőzöm őket. Kevés olajon vagy vajon morzsát pirítok. Ha kissé kihűlt elkeverem cukorral. Ebbe forgatom a már kész gombócokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése