Hozzávalók:
75 dkg liszt
1 jó evőkanál só
3 dkg élesztő
1 dl tej
4 evőkanál fehérbor
2 kisdoboz tejföl
1 egész tojás + 2 sárgája
5 dkg zsír
só, cukor
45 dkg tepertő darálva, vagy tepertőkrém
1 tojás sárgája kenéshez
A lisztet a sóval elkeverem, a langyos, cukros tejben meleg helyen felfuttatom az élesztőt. Elmorzsolom a zsírral, majd hozzáöntöm a fehérbort, a tojásokkal elkevert tejfölt és végül az élesztőt. Jól kigyúrom, és letakarva meleg, védett helyen 20 percet kelesztem.
A tepertöt megsózom, elkverem (a krémet is, ha natúrt veszek), a tésztát négyszögbe nyújtom. Elkenem rajta a teprtőt és mint egy beiglit feltekerem. Fél órát kelesztem. Kinyújtom, és újra felcsavarom. Megint fél óra kelesztés, nyújtás tekerés, és egy utolsó fél órányi kelesztés. kettévágom, mert egy tepsire nem fog ráférni.