1 jó nagy csokor kapor
kb. 3 dkg vaj
2 dl tejszín
kevés liszt
3 gerezd fokhagyma
kb. 1 evőkanál cukor
só, citromlé vagy ecet
15-20 dkg füstölt szalonna
15-20 dkg füstölt szalonna
A fokhagymát összezúzom, és beleteszem a felovadt vajba. Átforrósítom, majd hozzáadom a felaprított kapor kb. háromnegyedét, és ráöntök fél deci vizet. Megsózom, hagyom párolódni. Olyan egy teáskanál lisztet kevés tejszínnel csomómentesre elkeverek, lassan hozzöntöm a tejszín többi részét, és behabarom vele a szószt. Bele dobom a félretett kaprot, rottyantok rajta egyet. A végén még megízesítem sóval, cukorral, és citromlével.
A szalonnát hosszában egy centi vastagra vágom, és szintén centinként beirdalom, egész a héjig, mert csak így tud majd sütés közben kinyílni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése