kb. 25 dkg zöldbab
2 gerezd fokhagyma
pár csipet vegeta
1 kisebb csomó petrezselyemzöld vagy kapor
1 kis doboz tejföl
1 bő teáskanál Piros Arany
citromlé vagy ecet ízlés szerint
kb. 1 teáskanál cukor
1 kanálnyi vaj
só, liszt
Az aprított fokhagymát megfuttatom a vajon. Hozzáteszem a zöldbabot. Sózom, vegetázom, és öntök rá olyan decinyi vizet. Fedő alatt puhára párolom. Hozzáteszem a felaprított petrezselymet, felöntöm bőven vízzel, és forralni kezdem. A tejfölt elkeverem egy csapott kanál liszttel és a paprikakrémmel. Ha kezd forrni a leves, leveszek belőle 4-5 kanálnyit és elkeverem a habarással, majd beleöntöm a levesbe, és kissé besűrítem vele. Ha kell, még utánsózom, citrommal, kis cukorral ízesítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése