Amilyen minimalista ízesítésű, olyan jó. Nagyon könnyed darabok, és meglehetősen gyorsan csúsznak. Hidegen is jó falatkák, kis sajttal, uborkával vagy akár szendvicsbe. Fontos a sózás eltalálása, ezért jobb kóstolni sütés előtt.
Hozzávalók:
50 dkg pulykacomb darálva
4 -5 gerezd fokhagyma
2 szárazabb zsemle
2 tojás
só, bors
zsemlemorzsa
A zsemléket vízbe áztatom, majd kinyomkodom. Hozzáadom a húshoz, ahogy a préselt fokhagymát és a tojásokat is. Sózom, (bővebben) borsozom, kicsit hűtőben állni hagyom. Kisebb gombócokat (kb. 5 centiseket) formázok. Morzsába forgatom, majd annyi olajban, ami félig ellepi őket, közepes lángon kisütöm. Papíron leitatom a zsírt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése