2012. március 6., kedd

Szalonnás-tejfölös krém



Hozzávalók:

20 dgk füstölt szalonna
5-6 nagyobb gerezd fokhagyma
másfél kis doboz tejföl
1 jó evőkanál mustár
só, bors



A szalonnát előbb hosszában fél centi vastag szeletekre vágom, majd keresztben fél centisbe, kis szalonna gilinyókat készítek. Egy serpenyőben addig sütöm, amíg ropogós nem lesz. Akkor kiszedem egy kistányérra, félreteszem.
A fokhagymát felaprítom és lelocsolom pár kanál forró szalonnazsírral. Megborsozom, kissé sózom, hozzárakom a tejfölt, mustárt és elkeverem. Legvégén a kisült szalonnát adom hozzá. Ha csak később fogyasztom, a szalonnát is később teszem bele, hogy megőrizze pörcösségét. Legalább egy óra állás jót tesz neki, hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...