Levesek

2012. március 7., szerda

Túrógombóc



Hozzávalók:

1/2 kg túró (nem túl finom, inkább gurulós)
3 tojás sárgája
2 tojás fehérje
2 dl gríz
5 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
pici só

zsemlemorzsa
cukor
olaj

A túrót elkeverem a tojássárgákkal, 3 kanál cukorral, pici sóval, a citromhéjjal és a grízzel.  Egy jó órát állni hagyom. A tojásfehérjéből  és két kanál cukorból kemény habot verek. Ha összedagad a túró a grízzel, kiveszem a hűtőből és óvatosan elkeverem a fehérjével. Gombócokat formázok, és  bő, forrásban lévő és kissé sós vízben megfőzöm őket. Kevés olajon vagy vajon morzsát pirítok. Ha kissé kihűlt elkeverem cukorral. Ebbe forgatom a már kész gombócokat. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése