Hozzávalók:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 jó teáskanál só
1 kávéskanál sütőpor
1 dl tej
1 tojás sárgája
10 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
1 kávéskanál pirospaprika
kevés só
A hozzávalókat jól összegyúrom, és a tésztát háromfelé osztom. Egyenként olyan 20 x 30 cm nagyságúra nyújtom.
A vajat, sajtot, paprikát kevés sóval kikeverem, és rákenem a kinyújtott tésztára. Felcsavarom, mint a beiglit és 2-3 órára hűtőbe teszem. Ha megdermedt 3-4 mm vastag szeleteket vágok. Úgy teszem a tepsire, hogy ne érjenek össze.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten világosra sütöm őket. Nem érdemes sötétebbre, mert kiszárad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése