2012. január 27., péntek

Narancsos zebrakeksz




Hozzávalók:

35 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 cs. vaníliáscukor
1 tojás
1/2 citrom leve
1 kis flakon narancsaroma
csipet só
némi étcsoki a bevonáshoz


A hozzávalókat egész egyszerűen összedolgozzuk, lisztezett felületen fél centi vastagságúra nyújtjuk. Én olyan 6 centis pogácsaszaggatóval szúrtam ki őket, és 170 fokon kb. 15 percig sütöttem, persze előmelegített sütőben.
A csokit felolvasztjuk, és ha a keksz kihűlt, csíkokban ráfolyatjuk. Akkor adja kiszépen, ha rácsra rakjuk őket, szorosan egymáshoz illesztve, és bevonásnál az egészet húzzuk át, nem egyenként, mert akkor megtörik a vonal.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...