Hozzávalók:
1 pulykamell legbelső része vagy 2 csirkemell
2 nagyobb hagyma
3 ek méz
3 ek mustár
1 csapott ek curry
1 dl tejszín
diónyi vaj
A hagymát felaprítom és kevés olajon kissé lepirítom. A húst lesózom és állni hagyom amíg a hagyma készül. Ha megvan, nagy lángon addig pirítom 2 kanál mézzel, amíg az el nem kezd karamellizálódni. Akkor visszaveszem a hőt, beledobom a mustárt, a curry felét, és felöntöm másfél decinyi vízzel. Készre párolom a mellett.
Ha kész, kiveszem, a mártáshoz adom a maradék mézet és curryt, valamint a vajat és a tejszínt, amivel jól kiforralom, majd egy szűrőn az egészet átszűröm.
Felszeletelem a húst és meglocsolom a szósszal. Rizzsel, krokettel, makarónival vagy akár spagettivel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése