Hozzávalók (23 cm-es sütőformára):
6 tojás
5 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaó
fél csomag sütőpor
1 üveg meggy (720 ml)
1 liter tejszín
7 kanál cukor
6 habfixáló
3 evőkanál pálinka vagy rum
csokireszelék
pár szem koktélcseresznye
Előző este a leszűrt meggyet egy tálba öntöm, és meglocsolom a pálinkával, hűtőbe teszem.
A tojásfehérjét 3 kanál cukorral habbá verem. A sárgákat a maradék cukorral és a kakaóval fehéredésig keverem. A lisztet és a sütőport összekeverem és felváltva a habbal, folyamatosan eldolgozom a krémmel. Kikent formába öntöm és előmelegített sütőben 30 perc alatt 180 fokon készre sütöm.
Ha kihűl, három részbe vágom. A tejszínt jó keményre verem a cukorral és a habfixálóval. A meggyet lecsöpögtetem, a levét kenőecset segítségével elkenem az lapokon. A gyümölcsöt kettéosztom, és elrendezem az alsó és középső lapon. A tejszínből elveszek valamennyit a díszre, a többit a lapok közé, a tetejére és az oldalára kenem. A csokireszelékkel meghintem a tetejét, és kissé az oldalát, majd, ha kész a kis kupolákat is. Félbevágott koktélcseresznyét teszek rájuk. Hűtőbe teszem dermedni minimum egy órára, de jobb egy fél napra, hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése