2012. január 27., péntek

Krumplipaprikás bakonyi módra




Hozzávalók (4 személyre):

2-3 dekányi szalonna
1 hagyma
6 közepes krumpli
6 közepes champion vagy csiperke
fejenként 1-1 szelet házi füstölkolbász vagy lángoltból 1-1 darabka
fél dl paradicsompüré
1 evőkanál Piros Arany
1 tojás
4 evőkanál liszt
1 jó evőkanál tejföl


A szalonnát felszeletelem és kisütöm a zsírját. Kiveszem belőle és hozzáteszem a felaprított hagymát, üvegesre párolom. A krumplikat hámozás után nyolcadolom, beleteszem a hagymába, és magas lángon átforrósítom. Hozzáadom a piros aranyat, a gombát és jól elkeverem. Sózom, hozzánötöm a paradicsomot, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd közepesre visszaveszem a hőt. Ha elkezd rotyogni kis lángra veszem. Mikor már majdnem puha a krumpli, hozzáadom a kolbászt és puhára főzöm. A tojást elkeverem a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy masszívabb galuskatésztává álljon össze. Beleszaggatom a paprikásba és felfőzöm. Mikor kész, egy kanál tejfölt belekeverek.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...