Nos, a tarhonya valójában természetesen a köretek közé tartozik, de én a legtöbbször magában, egy kis savanyúsággal vagy káposztával szoktam fogyasztani. Aki vega életmódot követ, de hiányzik a pörköltes íz, nagyon jó kis fogást kreálhat magának, azonban marhapörkölt mellé is ezt készítem. Krémes, szaftos, kicsit tapadós, remek pénztárca kímélő ebéd vagy vacsora lehet belőle.
Hozzávalók:
25 dkg tarhonya
3 evőkanál Piros Arany
2 evőkanál vöröshagymakrém
1 dl paradicsomlé
3-4 evőkanál olaj
só
A tarhonyát egy szélesebb, lapos lábasban (lehet serpenyő is) nagy lángon, olajon lepirítom. Hozzáadom a paprikakrémet, a hagymakrémet és a paradicsomlevet. Hirtelen átkavarom vele, majd felöntöm annyi vízzel, amennyi jól ellepi - kb. mit a tarhonya. Lefedem, és kis lángon háromnegyedig puhára főzöm. Elzárom, és hagyom puhára párolódni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése