Hozzávalók (4 személyre):
40-50 dkg vastagabb lazacfilé
liszt, tojás, zsemlemorzsa
só, olaj
A lazacból kihúzom a szálkákat. Olyan másfél centi vastag szeleteket vágok, vigyázva a "lábánál", mert ott könnyen szakadhat. Besózom, és hagyom olyan tíz percig sózódni. A klasszikus liszt-tojás-morzsa panírba forgatom. (Én, ha van itthon, a tojást hígítom egy kevéske tejjel vagy tejszínnel.) Közepes hőfokra hevítem az olajat. Belehelyezem a halat. Nem kell túl sokáig sütni, hamar megvan. Épp csak megpirul a panír, már jöhet is ki. Egy kis citromot szoktam még rácsöpögtetni, de ezt már csak tálalásnál. Mellé lehet kínáli az asztalon kis citromszeletkét. Aki akarja, majd csöpögtet rá magának.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése