2012. február 25., szombat

Töltött tojás



Hozzávalók:

6 tojás
1 kis doboz sertésmájkrém
1 evőkanálnyi tejföl
petrezselyemzöld
mustár
só, bors

1 tojás sárgája
kb. 1 dl olaj
1 kis doboz tejföl
mustár
citrom
só, cukor

petrezselyemzöld
Piros Arany

A 6 db tojást keményre főzzük, közben elkészítjük a majonézt, úgy, hogy a nyers tojássárgát elkeverjük egy kis mustárral. Csak ezután kezdjük el hozzáadagolni az olajat. Ilyenkor nem kell cseppenként, mert a mustár megakadályozza a kicsapódást. Ha már szép kemény állaga lesz, beleadjuk a csipet sót, 1 kk. cukrot, egy negyed citrom levét(ha a citrom kevésbé leves, ennél többet), még egy kevés mustárt és a tejfölt. Hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tojásokat.
A kihűlt tojásokat hosszában félbe vágjuk, óvatosan kiszedjük a sárgákat egy kis keverőtálba. Villával összetörjük őket, és hozzátesszük a májkrémet, egy kanál aprított petrezselyemzöldet,  mustárt, sót, borsot. Először a villával törjük, majd kanállal símára keverjük.
A félbevágott tojásfehérjéknek alul óvatosan talpat vágunk, vigyázva, hogy ne lukasszuk ki. Egy olyan tálba helyezzük őket, aminek pereme is van. Kiskanállal beletöltjük a tojáskrémet, majd leöntjük a mártással.
A tetejére egy pötty Piros Aranyat nyomunk, és egy levél petrezselyemzöldet tűzünk rá.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...