Hozzávalók (4 személyre):
4 szelet csontos rövidkaraj
parmezán
só, bors, olaj
diónyi vaj
1 csapott evőkanál liszt
2 evőkanál fehérbor
1 teáskanál mustár
1 pici fej hagyma vagy vöröshagymapor fél kávéskanál
2 csipet tárkony
pár csepp citromlé
A húst kissé kiklopfolom, és pár helyen bevágom az inasabb részeknél. Egész enyhén sózom, mert a parmezán sós. Kissé borsozom, és 2-3 evőkanál forró olajon hírtelen elősütöm. A tetejét megszórom parmezánnal. Jóval kevesebbet szórok rá, mint egyébb sajtból tenném, mivel intenzív az íze, és a cél egy vékony, de ropogós sajtkéreg kialakítása.
Egy sütőlapon, jól előmelegített sütőbe teszem és rápirítom a sajtot.
Amíg elkészül, a visszamaradt zsiradékba apróra vágott hagymát teszek, átfuttatom rajta, míg kissé színt kap. Visszavéve a hőt, lisztet szórok rá, majd a bort, mustárt, tárkonyt, és lassan, kevergetve felengedem kb. másfél deci vízzel. Símára keverem a szószt, sózom beleteszek egy diónyi vajat meg pár csepp citromlevet.
Ha kész a borda tányérra teszem, szedek hozzá a szószból. Mellé leginkább burgonyakrokett , krumplipüré vagy petrezselymes krumpli illik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése