Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
30 dkg porcukor
2 csomag vaníliáscukor
10 dkg darált dió
5 dkg vaj
másfél dl sárgabaracklekvár
2 dl tejszín
3 evőkanál kakaó
4 evőkanál rum
1 dl erős feketekávé
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor
fél dl tejszín
fél csomag kókuszreszelék
Előbb a por alapú alapanyagokat keverem el, majd a vajat morzsolom el benne. Aztán adom hozzá a lekvárt, a kávét és a rumot. A végén annyi tejszínt gyúrok hozzá, hogy egy közepesen kemény masszává álljon össze. Egy órára hűtőbe helyezem. Ha kivettem, és túl kemény, még kis tejszínnel lágyítom. Porcukrozott sütőpapíron kinyújtom. Egy centi vastagságban kb. 35 x 40 centis téglalap jön ki. Én le szoktam vágni róla a sallangokat, szép egyenesre, de azt is lehet golyókká formálni, és kókuszreszelékben megforgatni.
A vajat a porcukorral, vaníliáscukorral és tejszínnel habosra keverem. Rákenem a tésztára, és a sütőpapír segítségével feltekerem. Megszórom a sütőpapírt kókusszal és belehengergetem. Ez egy elég szép nagy darab lesz, de lehet nyújtás előtt ketté venni a tésztát, és két vékonyabb rúdba nyújtani. Hűtőbe teszem. Miután összeállt, szeletelem. Ha kicsit pikánsabbá akarom tenni, a vajas krémhez pár csepp citromlevet adok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése