2012. február 12., vasárnap

Bacon & eggs pizza





Hozzávalók:

A tésztához

30 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl víz
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só

A feltéthez (1 db 28 centis pizza)

2  főtt tojás
4 szelet bacon
5 dkg sonka
1 kisebb erős paprika fele
1 kisebb fej hagyma
7-8 dkg durvára reszelt sajt
1 kis doboz tejföl fele
1 tojás sárgája
1-2 gerezd fokhagyma
1 jó teáskanál reszelt torma




A tésztát elkészítem a leírtak szerint. Összekeverem a tejfölt, tormát, aprított fokhagymát a tojássárgával és csipet sóval. A formára nyújtott tésztára kenem. Megszórom kevéske sajttal. A sonkákat félbevágom és körbe teszem. A bacont  három darabba vágom. Felét a sonkák mellett kimaradt részre fektetem. Újra kevéske sajt. A tojásokat felszeletelem, és körben elhelyezem. Erre jön a felszelt hagyma és a karikára vágott paprika. Megszórom sajttal, és a megmaradt bacont a tojások mellé helyezem. 170 fokos sütőben olyan negyed óra alatt kész.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...