Levesek

2012. február 9., csütörtök

Tarhonya szaftosan


Nos, a tarhonya valójában természetesen a köretek közé tartozik, de én a legtöbbször magában, egy kis savanyúsággal vagy káposztával szoktam fogyasztani. Aki vega életmódot követ, de hiányzik a pörköltes íz, nagyon jó kis fogást kreálhat magának, azonban marhapörkölt mellé is ezt készítem. Krémes, szaftos, kicsit tapadós,  remek pénztárca kímélő ebéd vagy vacsora lehet belőle.



Hozzávalók:

25 dkg tarhonya
3  evőkanál Piros Arany
2 evőkanál vöröshagymakrém
1 dl paradicsomlé
3-4 evőkanál olaj

A tarhonyát egy szélesebb, lapos lábasban (lehet serpenyő is) nagy lángon, olajon lepirítom. Hozzáadom a paprikakrémet, a hagymakrémet és a paradicsomlevet. Hirtelen átkavarom vele, majd felöntöm annyi vízzel, amennyi jól ellepi - kb. mit a tarhonya. Lefedem, és kis lángon háromnegyedig puhára főzöm. Elzárom, és hagyom puhára párolódni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése