2012. február 6., hétfő

Pizzatészta





Hozzávalók (1x28 centis -vastag tészta- vagy 2x28 centis-vékony tészta- pizzaformára):


30 dkg liszt
2,5 dl víz (testhőmérsékletű)
fél csomag (2.5 dkg) élesztő
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só



Az élesztőt egy tálba morzsoljuk, és feloldjuk kevés meleg vízben, majd hozzáöntjük a többit is. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, és az olajat. Teljesen síma, rugalmas tésztává dolgozzuk ki, pár percig dagasztjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük. Ha vékonyabb pizzát szeretnénk, kettévágjuk, cipót formázunk belőle, majd a formára nyújtjuk. Lehet nyújtófát is használni a nyújtáshoz, de én csak kézzel formázom ki, kis peremet képezve a szélén. Pluszban megkenem a szélét és a forma alját is egy kevéske olajjal. 175 fokon 15-20 percig sütöm feltéttel.



Receptforrás: Süssünk örömmel!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...