Hozzávalók (2 személyre):
másfél kilós ponty első negyede (ketté vágott halé)
5-6 szem közepes krumpli
másfél kis doboz tejföl
3-4 dkg vaj
só
A krumplit felkockázom, és sós vízben jó félig megfőzöm. A halat két centinként mélyen, hosszan beirdalom. Besózom. Egy laposabb jénait bőven kivajazok, és a kész krumplit ráhelyezem. Erre teszem a halat, amelynek irdalt részeibe vajat tömködök. Leöntöm tejföllel. Kicsit sózom, és ha marad vaj rámorzsolom. Közepesen meleg sütőbe - olyan 180 fok - teszem, és nagyjából háromnegyed óra alatt készre sütöm. Ha valaki inkább szalonna párti, vaj helyett használhat azt is. Akkor szeleteket fektetek a krumpli alá, és az irdalásokba is azt helyezek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése