2012. április 9., hétfő

Csirkemell pirított hagymával


Biztos sokan vannak úgy vele, hogy a csirkemell egy unalmas, maximum rántani jó hús. (Na meg persze natúron diétához.) Pedig pont  a semleges íze teszi egyben sokoldalúan felhasználhatóvá. Ez egy egyszerű recept, kezdők is nyugodtan belevághatnak, mondhatni hagymás "rostélyos" csirkéből. Pulykamellből ugyanúgy működik. Hagymára kell figyelni, ne égjen oda. Ilyenkor, szezon végén, mikor az új még várat magára, érdemes az öreg hagyma alá kis vizet önteni, vagy lefedni, mert eléggé megcsappant a víztartalmuk. Tálalható tört krumplival, pürével, hasábburgonyával, rizzsel, kinek mi a zsánere.



Hozzávalók (fejenként):

1 csirkemell
1 nagyobb fej hagyma
só, bors, olaj

A hagymát fél centi vastag karikákra vágom, sózom, borsozom, és kevés olajon lepirítom. Kiszedem, ha kész. A mellet hosszában kettévágom, sózom, borsozom, és nagyobb kockákra beirdalom. A hagymából visszamaradt olajhoz teszek még valamennyit, és lepirítom mindkét oldalán, majd kevés vizet aláöntve fedő vagy fólia alatt nagyjából 8-10 perc alatt puhára párolom. Tányérra teszem, és hagymát halmozok a tetejére. A szaftot a hús vagy a köret tetejére locsolom.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...