Nyáron kellemesen hűsítő, sokféleképpen variálható étel. Lehet akár csak magában, vajas pirítóssal fogyasztani. Lehet például zöldfűszeres túrómajonézt adni hozzá vagy egy kis serrano sonkát lazán mellé gyűrni, zöldségtatárral kiegészítve tálalni. De szendvicsre is, füstölt lazac, kaviár, és majonézes torma társaságában. Szóval csak fantázia és ízlés dolga ki mivé formálja. Viszont akármilyen péksütemény választunk hozzá, jobb legalább enyhén megpirítani.
Hozzávalók (fél literes üvegbe 6 darabhoz):
6 tojás
1 kisebb fej hagyma
10-15 szem bors
1 babérlevél
3 evőkanál 20 %-os ecet
3 csapott evőkanál cukor
pici só
A tojásokat keményre főzöm, hűtöm, hámozom. Elkészítem a marinádot; két deci vizet elkeverek cukorral, ecettel és sóval. Kóstolni kell azért kinek ecetesebb, kinek édesebb az ízlése. (Túl sok só nem kell bele, viszont intenzívebbnek kell lennie, mert a tojásnak nem lesz íze, ha zsengére készítjük.)
A hagymát vékonyabb karikákra vágom. Az üveg aljára teszem a babért, pár karika hagymát és szem borsot. Belerétegezem a tojást, hagymát borsot. Felöntöm a lével, és 2-3 napra hűtőbe teszem érni.
Utólagos megjegyzés: én szép nagy tojásokból készítettem, tehát kitöltötték az üveget a hagymával együtt. Ha kisebb tojásokat veszünk, netán az üveg is nagyobb, értelemszerűen több marinád kell majd hozzá.
Elkészítette még: A konyhám
5 megjegyzés:
Még sosem készítettem, de jól hangzik ki fogom próbálni!
Örülök, ha tetszik. Én arra lennék kíváncsi majd, hogy Te milyen zöldfűszer egyveleggel, pestóval...valami "Erdőkóstolóssal" tálalnád?
Nagyon tetszik, valószínű el fogom készíteni!
Újból egy örömjel..:-)
Vajon mihez hasonlít, az ízvilága....
Kocsonyásat készített már valaki?!
Megjegyzés küldése