2012. június 16., szombat

Ecetes paprikasaláta


Igazi tradicionális magyar étel. Mivel eleink nyáron sem mellőzték a jó hagyományos fogásokat, kellett valami, ami bontja a zsírt. Kifejezetten meleg időkben ajánlott bográcsosok, sültek, pörköltek mellé. 


Hozzávalók:

3 közepes paradicsom
2 normál tv paprika
2 lilahagyma
fél-egész csípős zöld paprika
2 csapott evőkanál cukor
másfél-két evőkanál ecet (20 %-os)
só, olaj

A paprikát kicsumázom, és a paradicsommal együtt vékonyabb karikára vágom. A hagymát kettészelem, majd felcsíkozom, és az egészet lesózom. A marinádhoz a cukort elkeverem az ecettel, majd felöntöm olyan három deci vízzel. A zöldségekre öntöm, kicsit összekeverem, és hűtőbe teszem, hogy jól összeérjenek az ízek. Lehet még rá kevés olajat önteni, snidlinggel megszórni és a paprikákat is vegyesebben összeállítani, pl. sárga, zöld, piros kaliforniai paprikát vagy paradicsompaprikát adni hozzá. Színesebb, változatosabb saláta lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...