Számomra a legfinomabb gyümölcslevesek egyike. Viszont valóban jó szilva kell hozzá. Szerintem teljesen mindegy milyen fajta, lényeg, hogy legyen mélysége az ízének. Egy titka van; nem higítom túl. Kap egy kis vörösbort még az elején, és tejszínt a legvégén. Se rántás, se habarás, csak egy rövid mixelés, és kész.
1 kg szilva
1-1.5 dl vörösbor
1 dl víz
1.5-2 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
1 vastagabb citrom karika
2 csomag vaníliás cukor
kb. 4 evőkanál kristálycukor
1 rúd fahéj
2 csipet só
A szilvát magozom, és nagyobbakra aprítom. Rászórom a cukrokat és a sót, ráreszelem a citromot, amiből egy karikát is belenyomok, a fahéjjal együtt. Meglocsolom borral és vízzel, és lefedve összefőzöm. Kiveszem a szilva egyharmadát, a többit botmixerrel pürésítem. Felöntöm tejszínnel, és a kivett szilvát visszatéve összerottyantom. Ha kell, még utánízesítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése