Annyit fűznék hozzá, hogy ha valakinek "véletlenül" nincs otthon mandulaolaja, nem kell megijedni, akkor 1 teáskanál aromát kell belekeverni síma olajba - kesrűből egy is bőven elég. Bio - meg tiszta mandulaolajat kicsit luxus lenne muffinhoz felhasználni, a sütéshez kapható tökéletesen megfelel.
Hozzávalók (12 darabhoz):
290 gr liszt
100 gr mandulaolaj - Mandel Backöl
200 gr tej
120 gr cukor
1 tojás
1 csomag vaníliáscukor
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
150 gr ribizli (itt fagyasztott)
80 gr csokireszelék, ét vagy tej (de lehet keverve is)
A lisztet elkeverem a sóval, cukorral, vaníliacukorral, sütőporral, citromhéjjal. A csokit vagy csokikat lereszelem, vagy késsel felaprítom. Ezt is a liszthez adom, akárcsak a ribizlit.
A tojást kissé felverem, majd hozzáöntön az olajat és a tejet. Elegyítem.
A lisztes keveréket beleszórom az olajos egyvelegbe. Hablapáttal alaposan elkeverem.(Nem kell gépet használni!) Színültig töltöm a kapszlikat.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt sül meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése