Hozzávalók:
2 nagyobb csirkemell
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 bő evőkanál (virág)méz
1 deci tejszín
1 evőkanál mustár
1-2 csipet curry
pár tekerés bors
só, olaj
1 csapott kávéskanál étkezési keményítő
A hagymát egész vékonyra szelem, és kissé lepirítom. A csirkemelből érméket vágok. Hozzáteszem a kész hagymához, és mindkét oldalán megblansolom, sózom. Hozzáteszem a pépes fokhagymát, a mézet és curryt. Rákaramellizálom a húsra. Akkor beledobom a mustárt, tekerek rá borsot. Felöntöm decinyi vízzel és a tejszínnel. Kissé kiforralom. A keményítőt pici vízzel elkeverem, majd a nem túl forró mártásba csurgatom, és selymes állagúvá sűrítem. Rizst adok hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése