És tényleg annyi, az előkészítéstől a sütés befejeztéig! Szóval, ha valakinek nem melegszik fel 10 perc alatt 200 fokra a sütője, először ne felejtse el azt bekapcsolni. Hogy mit tud ez a kenyérfajta? Annyit mindenesetre, amennyit egy fél óra alatt kész bármitől elvárnánk, sőt! Különben érdekessége, hogy inkább sütemény illatot áraszt. Kinek ajánlanám?
- Akinek extra hirtelenséggel elfogadható minőségű kenyérre van szüksége
- Aki teljesen kezdő ugyan a konyhában, mégis szeretné családját elkápráztatni
- Aki nem ehet élesztős dolgokat
- És aki egyszerűen csak kíváncsi milyen is lehet egy efféle csudabogár?
Hozzávalók:
40 dkg síma liszt
10 dkg Graham liszt
3,5 dl natúr joghurt
2 tojás
1 + 1/3 csomag sütőpor
2 jó kávéskanál só
1 jó kávéskanál cukor
szezámmag a tetejére
plusz kevés liszt, ha túl puha lenne az összeállítás végén
pici tej
Először a sütőt melegítem elő 200 fokra. Mielőtt nekiállok a tésztának, a formát beteszem a sütőbe átmelegedni, így nem ragad majd rá. A sót, cukrot, sütőport jól összekeverem a lisztekkel, a tojásokat pedig joghurttal. Kanállal vagy fakanállal jól összedolgozom. Egy kis tálkába tejet teszek. A tésztát beleborítom a sütőből kivett forró formába. Jól lekenem tejjel, és egy kanál hátlapjával nagyjából egyenesre símítgatom. Megszórom szezámmal. Sütőbe teszem, és 20 perc alatt készre sütöm. Ha valakinek van légkeverője, akkor 180 fokon süsse 15 percig. Ha kész, pár percig még bő résnyire nyitott ajtónaál a sütőben hagyom. Kivétel után rácsra borítom, ha már langyos, szeletelem. Lehet akár 10-15 perc után is megvágni, ha valakinek annyira sűrgős, de jobb az állaga hűlés után.
Ja igen, és persze nyugodtan lehet pörkölteket is tunkolni vele, nem csak lekvárral, nutellával fogyasztani!
Ötletforrás: Gutekueche
2 megjegyzés:
Ez ígéretes. Ha egyszer nem lesz itthon kenyér, kipróbálom.
Csak ne "igazi" kenyeret várj, mert a sütőpor íze elég meghatározó.
Megjegyzés küldése