2012. február 29., szerda

Túrós csusza




Hozzávalók:


25-30 dkg  csusza tészta
1/2 kg túró
20-25 dkg füstölt szalonna
tejföl igény szerint


Először a szalonnát vágom kis kockákra, és sütöm ki. Kiszedem a zsírból és félreteszem. Felteszem a csuszának való vizet, ha forr, megsózom és teszek egy kanálka sültszalonna zsírt. Beleszórom a tésztát, és megkevergetem néha, hogy ne ragadjon össze.
A túrót megsózom, és jól elkeverem vele. Ha kész a csusza, leszűröm, öntök rá kevés szalonnazsírt, majd jól összekeverem vele és a sós túróval.
Tálalásnál megszórom tepertővel. Aki szereti a tejfölt rá, meglocsolhatja vele. Ha vendégeknek készítem, egy kis tálban mellé adom.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...