2012. február 1., szerda

Egyszerű tejszínes torta




Hozzávalók ( 24 centis formára):

3 tojás
15 dkg cukor
5 dkg vaj
1 csomag vaníliacukor
fél citrom reszelt héja
8 dkg liszt
3 dkg darált mandula
1 kis üvegcse mandulaaroma
1 kávéskanál szódabikarbóna
fél kávéskanál só

3-4 evőkanál sárgabarack lekvár

fél liter tejszín
10 dkg cukor
2 csomag habfixáló

fél csomag szeletelt mandula
pár szem felezett koktélcseresznye




A lisztet, sót, mandulát és szódabikarbónát elkeverem. A tojást a vaníliacukrot, citromhajat, aromát, puha vajat és a cukrot  habosra verem. A tojásos és a lisztes keveréket kézi habverő segítségével símára eldolgozom. Vajazott, lisztezett formába öntöm, alaposan elsímítom. Alulról párszor megütögetem, és előmelegített sütőben olyan 175 fokon (gáz 3) 25 perc alatt megsütöm.
A lekvárt felmelegítem és a még meleg (de már nem forró) tortára kenem. 
Ha kihűlt, a tejszínt a cukorral (és jó a felénél hozzáadott) habfixálóval keményre verem. Szépen elkenem a tetején és az oldalán, ahova felviszem a szeletelt mandulát. Keveset hagyok a tetejére, amire felezett koktélcseresznyét rakok. 
Hűtőbe teszem dermedni. Nagyon jó tálalásnál  sűrű csokilikőrt adni hozzá, azzal enyhén megöntözni és beletunkolni.))


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...