2012. február 14., kedd

Lecsós pizzafasírt





Hozzávalók (30x40-es formára):


másfél kg darálthús (sertés, vagy sertés/marha kevert)
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 zsemle
2 tojás
1 csomó petrezselyemzöld
1 jó evőkanál bazsalikom
só, bors


3/4 kg vegyes színű lecsópaprika
2 paradicsom
2 fej hagyma
fél liter ízesített paradicsompüré
25 dkg reszelt sajt


A zsemléket beáztatjuk, kinyomjuk, majd hozzákeverjük a húst, a tojást, az apróra vágott hagymát, fokhagymát, petrezselymet és bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk. Kizsírozzuk a tepsit, és szépen egyenletesre nyomkodjuk benne a fasírtot. Előmelegített sütöben 200 fokon 15 percet sütjük. Addig a kockára vágott hagymát, paprikát és paradicsomot kevés olajon kissé összerottyantjuk, sózzuk. Kivesszük a tepsit a sütőből és elrendezzük rajta a zöldségeket. Ráöntjük a szószt, hogy mindenhová jusson. Legvégül ráreszeljük a sajtot, és 170 fokon 45 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...