2012. április 1., vasárnap

Dobostorta



Hozzávalók (20-23 cm-ig):

6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt

30 dkg cukor
fél dl víz
30 dkg vaj
3 dkg kakaópor

15 dkg cukor



A tojásfehérjét keményre verem a cukorral. A sárgájához elveszek egy evőkanál lisztet és habosra keverem vele. Folyamatosan hozzáadom a fehérjét, óvatosan, hogy ne törjön össze, majd a lisztet. 
180 fokra előmelegítem a sütőt. Sütőpapírra helyezem a tortakarikát és körberajzolom. Hat ilyen kört készítek. Fél centis tésztát kenek rá, majd lemezre téve kisütöm. Kivéve, még forrón egy késsel alá nyúlva leválasztom a papírról. Amíg a sütésre váró tészta pihen, beteszem a hűtőbe. 
30 deka cukrot fél deci vízzel addig forralok lassan, ameddig a cukor fel nem olvad. Akkor belekockázom a vajat, és hűlni hagyom. Hozzáteszem a kakaót és robotgéppel habosra keverem. Bekenem vele a lapokat, az ötödik  tetejét és a torta oldalát. Kihűtöm.
A tetejére szánt lapot megfordítom, és felvágom 12-20 szeletre, de egyben hagyom. A cukrot felolvasztom, majd a tetejére kenem. Egy nagyobb kést minden vágás előtt áthúzok egy tíz dekás vajon, különben ráragad máz. A tetejére helyezem a lapokat.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...