2012. március 14., szerda

Tejszínes-gombás sertéshús Zöpflivel


Ki ne ismerné a '80-as évek egyik slágerfőzöményét? Azt hiszem akik a későbbi korosztályhoz tartoznak, azok is kaptak belőle bőven. Olyan, mintha mindig is létezett volna ez a recept, és talán még az örökkévalóság panoptikumába is beeszi majd egyszer magát. Többféle tészával lehet kombinálni, mi azt hiszem mindig  széles fodrosmetélttel készítettük. Viszont a tegnapi bevásárlás során belebotlottam egy csomag Zöpflibe (ejtsd: cöpfli), magyarul copfocskába, és rögtön tudtam mi lesz a sorsa.:-)



Hozzávalók:

50 dkg sertéshús (pörköltnek való)
30 dkg csiperke
1 fej hagyma
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
fél-egy citrom leve
1 csomó petrezselyemzöld
1 csipet fehérbors
diónyi vaj
só, olaj
25 dkg Zöpfli tészta


A felaprított hagymát kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a kisebb kockákra (kb. 3x3 cm) vágott húst. Magas hőmérsékleten alaposan átblansolom. Hozzáadom a  felkockázott gombát. Sózom, borsozom, lefedve kis lángon puhára főzöm. A tejszínt egy habverő segítségével símára keverem a liszttel, és besűrítem vele a szaftot. Beledobok egy diónyi vajat és belefacsarom a citrom levét. 
A tésztát sós, kicsit olajos vízben kifőzöm. Elkeverem egy kis olajjal, hogy ne tudja a szószt teljesen magába szívni. Összekeverem a raguval. Tálalásnál finomra vágott petrezselyemzölddel szórom meg.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...