2012. március 28., szerda

Pulykagombóckák


Amilyen minimalista ízesítésű, olyan jó. Nagyon könnyed darabok, és meglehetősen gyorsan csúsznak. Hidegen is jó falatkák, kis sajttal, uborkával vagy akár szendvicsbe. Fontos a sózás eltalálása, ezért jobb kóstolni sütés előtt.


Hozzávalók:

50 dkg pulykacomb darálva
4 -5 gerezd fokhagyma
2 szárazabb zsemle
2 tojás
só, bors
zsemlemorzsa

A zsemléket vízbe áztatom, majd kinyomkodom. Hozzáadom a húshoz, ahogy a préselt fokhagymát és a tojásokat is. Sózom, (bővebben) borsozom, kicsit hűtőben állni hagyom. Kisebb gombócokat (kb. 5 centiseket) formázok. Morzsába forgatom, majd annyi olajban, ami félig ellepi őket, közepes lángon kisütöm. Papíron leitatom a zsírt.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...