2012. március 4., vasárnap

Céklasaláta


Egyik legnagyobb kedvencem, ráadásul télen nagy vas utánpótlás a szervezetnek. Kiváló méregtelenítő, így rendszeresen fogyasztva izületi és reumatikus fájdalmakra is igen hatásos.



Hozzávalók:


3-4 db normál nagyságú cékla
3-4 evőkanál cukor
2 db citrom
1-2 teáskanál köménymag
kb. 2 teáskanál só


A céklákat vízben kissé átmosom, és annyi vízben, hogy jól elfedje, felteszem főni. Ha puha, leöntöm a vizet, és hagyom kihűlni. Nagyjából három decinyi vízben a sóból, a kifacsart citrom levéből, cukorból oldatot készítek és hozzáteszem a köményt. A céklákat meghámozom, és levágom a keményebb részeket. Fél centi vastagra szeletelem őket, üvegbe vagy más edénykébe töltöm (kivéve fém). Ráöntöm a levét és tetőt teszek rá. Hagyom összeérni az ízeket.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...