2012. augusztus 2., csütörtök

Miért van a fagyasztott zöldségekben kevesebb szénhidrát?



Trükkös, ugye? Mivel jóideje böngészgetem a kalóriatáblázatot, feltűnt, hogy a fagyasztott zöldségekben kevesebb a szénhidrát. Persze nem azonos a százalék arány. Például a brokkoliban 2,1 gr. nyersen, 2,0 gr. fagyasztva (100 grammra). Cukkiniben 5,3 gr. nyersen, fagyasztva 1,4 gr. Krumpliban 20,0 gr. nyersen, kockaként fagyasztva csak 14,7 gr. Aztán persze leesett! Hiszen fagyasztva megnő a víztartalom, vagyis grammra több, de kiolvasztás után már veszít súlyából. A krumplinál vízzel együtt keményítő is távozik, ezért ott eleve nagyobb az arány. Különben aki már annyira elől tart Atkinsben, hogy valamennyi krumplit, rizst is ehet, van egy trükk arra, minél kevesebb szénhidrátot vigyen be a szervezetébe. A krumplit  apró kockákra vágni, és 5-6-szor bő vízben jól átmosni. A rizst is többször, alaposan átmosni. Nem nagy munka, de megéri. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...