2012. május 24., csütörtök

Linzervirágok

Ki ne ismerné ezt a fajta aprósüteményt? Nekem olyan gyerekkorból visszamaradt nosztalgia-édesség emlék. Annyit kell tudni az elkészítéséről, hogy hideg alapanyagokkal, viszonylag gyorsan kell dolgozni, és nem szabad nagyon túlsütni. Keményebb tésztát ad ki, amit a lekvár puhít majd meg, és tesz omlóssá. A tetejét szokták egyben is hagyni, és aprított dióval megszórni sütés előtt. Nem nagy mennyiség, szóval, aki gyerekeknek süti nyugodtan vegye a dupláját. Vajas töltelékkel nem érdemes kísérletezni, mert nem fog megpuhulni tőle a tészta.



Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
csipet só 
1 kávéskanál citromhéj
sárgabarack lekvár


A vajat elmorzsolom a liszttel, majd a lekvár kivételével belegyúrom a többi hozzávalót. Fél órára hűtőbe teszem, majd lisztezett felületen fél centisre nyújtom. Virág formával kiszaggatom. Sütőpapíros tepsire helyezem, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütöm. Elég csak halványabb aranysárgára hagyni. Ha kihűlt kicsit, lekvárral megkenem, és összeragasztom, porcukorral meghintem.

Forrás: Bors & Pepper

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...