2012. május 6., vasárnap

Gombás spagetti



Hozzávalók:

50 dkg barna csiperke
1 fej hagyma
másfél dl fehérbor
másfél dl tejszín
diónyi vaj
kisebb csomó petrezselyemzöld
1 csapott evőkanál liszt
fél citrom leve
só, bors

kb. fél csomag spagetti

Az apróra vágott hagymát üvegesre párolom, beleteszem a felszeletelt gombát, sózom, borsozom. Ha megpuhult, lepirítom, felengedem a borral, kissé kiforralom vele. Lisztből és tejszínből habarást készítek, és picit besűrítem vele a szószt.  Beleteszem a felaprított petrezselyemzöldet.  Diónyi vajat dobok bele, citromlével ízesítem.
Kifőzöm a spagettit. Elkeverem vele a gombát, vagy tányérra teszem a tésztát és a tetejére halmozok belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...