2012. július 14., szombat

Rosztyóka leves gazdagon


Jóanyám egyik nagy kedvence, a neve pedig nem mást takar, mint egy egyszerű köménymagos levest (tót eredet). Jó gyomorbántalmakra, viszont akkor pőrén kell enni, a cicomát kéretik kifelejteni belőle! 


Hozzávalók:

1 jó teáskanál köménymag
1 jó teáskanál Piros Arany vagy fűszerpaprika
4-6 szelet házi kolbász
3-4 tojás
1 jó evőkanál liszt
olaj,
2-3 szelet kenyér

A köménymagot 2-3 kanál olajon, közepes lángon kipattogtatom. Jobb rátenni a fedőt az edényre, mert valóban pattog! Viszont vigyázzunk, hogy ne égjen meg! Leveszem a lángot, rádobom a lisztet, paprikát és lassan kezdem felönteni vízzel. Először csak olyan 2 decit öntök rá, símára keverem, és akkor öntöm fel nagyjából 5-6 deci vízzel. Beleteszem a kolbászt, majd egyenként merőkanállal beleengedem a tojásokat. Nem árt, ha jó meleg lébe engedem, mert így marad egyben. Még körülbelül 8 percig főzöm, amíg kész a tojás. 
Két szelet kenyeret kisebb kockákra vágok, és kevés olajon lepirítom őket. Tálalásnál szedek kolbászt és tojást is a tányérba, viszont praktikusabb, ha a zsemlekockákat mindenki maga teszi rá, nehogy szétázzon, ha esetleg túl forró a lé.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...