2013. május 15., szerda

Kolbászos muffin






Hozzávalók (12 darabhoz):

150 gr liszt
150 gr juhtúró
fél arasznyi kolbász
3 evőkanál aprított kolozsvári szalonna
1 kisebb hagyma
3 tojás
1 dl tej
4 evőkanál olaj
1 kávéskanál sütőpor
só, kevéske cukor
pici gerezd fokhagyma
1 kávéskanál kömény
zsiradék a forma kikenéséhez

Először a szalonnát és a hagymát olajon átfuttatom, majd hagyom kihűlni. Addig a juhtúrót jól elkeverem a tojássárgákkal, a pépesre zúzott fokhagymával, köménnyel és pici cukorral - ez kiegyensúlyozza a túlnyomóan sós ízeket. A fehérjét pedig keményre verem. A kolbászt ha nagyom puha lenne, még előre mélyhűtőbe helyezem, majd azt is felkockázom. Egy kis zacsiba téve csipet liszttel összerázom, hogy sütésnél majd ne süllyedjen le az aljára. 
Ha minden megvan, olajostól a juhtúróba keverem a hagymás szalonnát, majd a sütőporral elkevert lisztet, és a tejet. Olyan galuskaszerű tésztát kapok, amibe fokozatosan beleforgatom a fehérjét, majd a kolbászt. 
Zsíradékkal kikent formába teszek egy-egy evőkanálnyit. Előmelegített sütőbe téve 185 fokon 20 perc alatt kész. Nem veszem ki azonnal, csak egy gyufásdobozzal kitámasztom a sütő ajtaját 5-10 percre. 
TIPP!
Ha hozzájutunk, érdemes egy kis apróra vágott snidlinggel feldobni. Nemcsak színesebb lesz tőle, de az ízeket is frissíti!

2 megjegyzés:

M@rti írta...

Ó, de éhes lettem! :-)

Ani írta...

Arra a sok édességre..?))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...