Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg közepesen puha vaj
2 teáskanál só
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 dkg szárított élesztő
10 dkg reszelt sajt
3 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
20 dkg nagyon puha vaj
2 doboz philadelphia vagy 25 dkg natúr krémsajt
1 teáskanál só
10-20 dkg reszelt sajt
1 tojásfehérje a kenéshez
15-20 dkg reszelt sajt a végén a forgatáshoz
A lisztet elkeverem a sóval, és elmorzsolom vele a vajat. Hozzákeverem a paprikát, élesztőt, sajtot, és a tejföllel elkevert tojást. Jól kigyúrom, és folpackba göngyölve egy órára hűtőbe teszem.
A krémhez a vajat, sót, sajtot és krémsajtot robotgéppel habosra keverem.
A tésztát késhegynyi vastagra nyújtom, kiszaggatom és szorosan egymás mellé, egy sütőpapíros lemezre helyezem. A tetejüket megkenem enyhén felvert tojásfehérjével. Közepesen meleg sütőben kb. tíz perc alatt halvány aranyra sül. Úgy szedem ki, hogy a fehérjés teteje legyen felül.
Ha kihűlt, a matt oldalára kenek egy mokkás-, teáskanálnyi krémet, és összeragasztom, úgy hogy a két fehérjés oldal legyen kívül. Én az ujjammal, mint egy kis minitortán, elegyengetem oldalt a krémet, majd reszeltsajtba forgatom.
Hűvös helyre teszem, de nem hűtőbe, mert felpuhul a tészta. Másnap is kitűnő vendégváró, teasütemény, vagy ahogy régen nevezték zsúrsütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése