Azt hiszem ezzel a recepttel kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Ugyanis -akárcsak a beefsteakes változatát- nyers húsból kellene készíteni. Viszont egyszer olvastam róla, hogy a hőkezeletlen lazacban ugyanúgy vannak/lehetnek nemkívánatos paraziták. Na ez beette magát az agyamba. Lehet ellene tenni, ha lefagyasztjuk, az kiöli őket. Előre lefagyasztott, dobozos változatokkal nem érdemes próbálkozni, mert kiolvasztva inkább egy megduzzadt kartonra emlékeztet, semmint lazacra. Biztos egyszer ki fogom próbálni a nyers (és általam házilag lefagyasztott) változatát is, mert talán nincs is olyan elkészítési módja ennek a halnak, ami nekem ne jönne be, na és mert kíváncsi is vagyok. Ez most egy gyors, szinte azonnal fogyasztható variáció. Na persze a pirítós, a vaj, és a citrom ugyanúgy dukál hozzá. Amúgy én a kenyeret inkább serpenyőben készítem, mivel így egy kellemes pörk ízt kap. Nem fektetem le a tányérra, hanem állva egymásnak döntöm őket, így nem punnyadnak be, akkor sem, ha többet kell lesüssek.
Hozzávalók:
10 dkg füstölt lazac
1/2 pritaminpaprika
1 doboz philadelphia sajtkrém
1 csapott kávéskanál torma (lehetőleg majonézes)
1 csapott kávéskanál kapor (lehet szárított is)
só
toast kenyér
vaj
citrom
A sajtkrémet jól kikeverjük, és hozzáadjuk a kis kockákra (kb. fél x fél centis) paprikát, a tormát és a kaprot. Mikor kellemes krémmé állt össze, beletesszük a kockára vágott lazacot is.
A kenyereket megpirítom. Vajat, citromdarabkát tálalok mellé. Én kicsit csípősen is szeretem, ezért teszek bele kevés chilit is. Aki szereti, kipróbálhatja vele.
Lachstatar
1 Philadelphia Käse
2 El Paprika, rot
1 Kl Dill
1 Kl Sahnemerrettich
Lachstatar
Zutaten:
100 gr geräuchter Lachs1 Philadelphia Käse
2 El Paprika, rot
1 Kl Dill
1 Kl Sahnemerrettich
Philadelphia mit Kren, fein geschnittene Dill und etwas Salz gründlich vermischen. Lachs und Paprika in kleine Würfel schneiden und dazugeben. Es wird mit Toastbrot, Butter und Zitrone serviert.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése