Hozzávalók:
50 dkg ponty karéj
liszt
tojás
zsemlemorzsa
lenmag, szezámmag
só, olaj
60-70 dkg burgonya
1-2 gerezd fokhagyma
kisebb csokor petrezselyemzöld
3 dkg vaj
olaj, só
A halat besózom, és egy órára állni hagyom. A tojást felverem és sózom, a prézlibe belekeverem a magokat. Lisztbe, tojásba, és morzsába forgatom a pontyot, majd annyi olajat hevítek, ami félig ellepi. Óvatosan belehelyezem őket, és mindkét oldalát pirosra sütöm.
A krumplit felkockázom, és sós, fokhagymás vízben megfőzöm. Leszűröm. Kevés olajat hevítek és abba teszem vissza. Megszórom aprított zölddel, és átforgatom. A végén vajat darabolok rá, és egy-két perc alatt áthevítem vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése