Levesek

2012. július 7., szombat

Harcsapaprikás kapros túróscsuszával


A rántott ponty, a halászlé és a sült keszeg után talán a legnépszerűbb hazai halételünk. Afrikai harcsából is készítik, de sosem lesz olyan selymesen édeskés ízvilága és omlós húsállaga mint a harcsának. Paprikást készíthetünk még pontyból vagy szálkamentes apróhalból, például törpeharcsából is. 


Hozzávalók:

75 dkg harcsa filé 
1 nagyobb hagyma
2 paradicsom
1 tv paprika
1 evőkanál csemege fűszerpaprika
1 kis doboz tejföl
20 dkg füstölt szalonna
25 dkg túró
10-15 dkg csusza tészta
2-3 szál kapor
só, olaj

A szalonnát felkockázom és kisütöm a zsírját. Kiszedem és félreteszem. Egy-két kanálnyit leveszek belőle, és azon párolom meg a felaprított hagymát. Ha üveges, megszórom füszerpaprikával és hozzáteszem a felkockázott paradicsomot meg paprikát. Közepes lángon megfőzöm, és botmixerrel pürésítem. A halat kisebb vagy nagyobb kockára vágom. Beleteszem az alapba és pár perc alatt puhára főzöm. A túrót egy tálba öntöm. Sózom és elkeverem az apróra vágott kaporral. A kifőtt csusza tésztára két-három kanál szalonna zsírt öntök, majd hozzáforgatom a túrós keveréket. Tálalásnál a paprikást meglocsolom egy kis tejföllel, és mellé teszem a tésztát, amit megszórom a félretett szalonnával. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése