Levesek

2012. július 10., kedd

Brokkolis rakott tészta




Hozzávalók:

1 kg brokkoli (brutto súly)
50 dkg mascarpone
20-25 dkg szeletelt angolszalonna vagy füstölt tarja/sonka10 dkg karaván
2 tojás sárgája
20 dkg csusza tészta
2-3 csipet szerecsendió
só, bors, kevés olaj vagy vaj




A brokkolit megtisztítom, átmosom, sózom, majd egy kevés vajon félig megpárolom. Az angolszalonnát keresztben négy részre vágom. A sajtot lereszelem, és elkeverem a mascarponéval, valamint a két tojás sárgájával. Sózom, borsozom, majd belekeverem a szerecsendiót. Ha kifőtt a csuszatészta, hozzáadom az angolszalonnát, a mascarponés keverék 70%-át, valamint a brokkolit. Egy tűzálló tálat kikenek kevés vajjal vagy olajjal, és beleborítom a tésztát, aminek a tetején elpötyögtetem a maradék krémet. 180 fokos sütőbe téve olyan 30-40 perc alatt pirosra sütöm.