Az utóbbi hetekben annyiszor lett elővéve ez a recept, hogy úgy érzem, mire eljön az újév rá sem bírok majd nézni...
Hozzávalók:
200-250 gr lencse
2 gerezd fokhagyma
1-2 babérlevél
3-4 nagyobb fej lilahagyma
kevéske olaj
1 bő evőkanál mustár
1 teáskanál curry
másfél arasz vékony kolbász
3-4 tojás
200-220 gr zsírdús majonéz
175 gr tejföl (1 kis doboz)
só, kevés cukor
1 citrom leve
A lencsét sóval, fokhagymával, babérral megfőzöm. Leszűröm, hideg vizet folyatva rá átmosom. Hagyom lecsepegni. Addig a lilahagymát finomra vágom.Hozzáteszek sót, cukrot, mustárt, citromlevet, curryt, pici olajat. Jól elkeverem. Hozzáadom a majonézt és a tejfölt. Ha kihűlt a lencse, belekeverem, ahogy a főtt, felszelt tojásokat is.
A kolbász haját lehúzom, fél centis karikákra vágom, kevéske olajon félig átsütöm. Kiszedem, kihűtöm, és végül azt is belekeverem a salátába. Tálba vagy formába teszem, kidíszítem sült kolbász karikákkal és szelt főtt tojással. A tetejét áthúzom kevés olajba mártott ecsettel, ne száradjon ki. Hidegre teszem, és hagyom jól összeérni az ízeket.
ezt elkészítettem, tényleg isteni. az egész család imádta, köszi Neked. Feltölthetnéd ide és megéri körbe is nézni, mert nagyon jó receptek vannak.
VálaszTörlésSzia Orsi!
VálaszTörlésIgazán örülök, hogy ízlett, üdv a családnak!)) Pont most fejeztem be a oda a receptek feltöltését, a felét már felpakolták. Köszi az infót, kedves vagy!))