Levesek

2012. november 26., hétfő

Gulyásleves



Hozzávalók:

50-60 dkg marhanyak
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tv paprika
1 paradicsom
2 répa
1 nagyobb petrezselyem
1 kisebb zeller
2 közepes krumpli
2 evőkanál csemege piros arany
1 teáskanál csípős piros arany
1 evőkanál édes fűszerpaprika
1 evőkanál köménymag
só, olaj

3-4 evőkanál liszt
1 tojás


Először pörköltet készítek a húsból. Vagyis a felaprított hagymát, fokhagymát olajon megdinsztelem. Hozzáadom a kisebb kockákra felvágott hús, és nagy lángon jól leblansolom. Belenyomom a piros aranyakat, átforgatom  benne, majd rászórom a paprikát is. Kis lángra veszem, beleteszem a paradicsomot, paprikát, és fedő alatt majdnem készre főzöm. Félúton sózom, és köményezem. 
Mikor kész, kiveszem a paradicsomot és paprikát. Kisebb kockákra vágom a krumplit, zellert - a fás részeit kivéve -, répát, gyökeret. Felöntöm másfél liternyi vízzel, és készre főzöm. 
A csipetkéhez veszek egy tojást, valamint annyi kanál lisztet - 2-3 -, amennyit felvesz. Sózom, és még felöntöm olyan fél deci-deci vízzel. (Nem kell túl híg legyen.) Kisebb lyukú szaggatón belepasszírozom a kissé forrásban lévő levesbe. Elkavargatom, és párat rottyantok rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése